kolmapäev, 9. aprill 2008

Vientiane - Laos

„Sõbrad teiega on hea,
aga elu samme seab,
….“

Bahh 35 kraadi jälle, mitte midagi ei liiguta aga higi jookseb ikkagi.
Kui Tais oli ca 60 miljonit inimest, Cambodias ca 13 miljonit, Vietnamis ca 90 miljonit, siis Laoses vaid ca 6 miljonit. Esmamulje Laost on väga positiivne: kohalikud on kõik väga sõbralikud ja ei ole üldsegi pealekäivad – kui sa ikka ei soovi osta siis jäetakse rahule. Pealinn Vientiane ise on ka nagu üks tagasihoidlik väikelinn – rahu ise. Leidsime kiirelt ka rahaautomaadi, et veidi kohalikku oleks. 1$=8200 kip-i. Seadsime ennast linnas hotelli sisse ja läksime linnapeale, et üks suur ja külm õlu võtta kohalikus jõeäärses turukohvikus. Enamus õlut-sööki võtsime turul „merevaatega“ söögikohtades: nimelt õhtul pimedas tundus, et linna jõgi on suur ja lai aga hommikul ilmnes, et on lai küll, aga peaaegu täiesti kinni kasvanud. Tegelikult on hea olla tagasi palavas kliimas. Üle pika aja nägime me ühte korralikku vihmasadu õhtul kui olime juba hotellis tagasi – see siis oli vist alles teine vihmasadu meie ligi kuuaja jooksul, kiire ja korralik.

Palju ringi toimetada ei jaksanudki, ei paistnud erilist mürglit ka kuskil olevat.Järgmisel hommikul võtsime kondimootoriga „dirty bike-d“ ja läksime Birma saatkond otsima et ehk õnnestub viisa ära teha, aga kuna kohapeal selgus et alles homme ja et võtab aega 3 päeva siis loobusime sellest mõttest, sest kindlasti ei tahtnud siin linnas nii kaua veeta.




Edasi sai külastatud veel paari ilusat kohta (linna vaatetorn, tempel ja purskkaevud) ja tahtsime ka Laose rahvusmuuseumisse jõuda aga see pandi nina ees kinni.
Polnudki suurt rohkem teha. Kuna hotelli vastas oli wifi ja massaz siis sai seal konte pehmendatud veidi.Homme võtame suuna Vang Viengi.






Kommentaare ei ole: