reede, 11. aprill 2008

Tagasi Hanois - Vietnam

Kohale jõudes olime suht väsinud, tegime väiksed söögid ja joogid ning magama.
Hommikul võtsime jalgrattad ja uhasime siis saatkonda ja nagu ikka meil veab, siis seekord ei olnud saatkond lihtsalt täna kinni vaid oli kinni tänasest nädal aega. Tore.
Tutvusime siis veel mõnede linna vaatamisväärsustega ja viisime oma päevinäinud liikumisvahendid tagasi.




Kuna meil oli Laosest jäänud palju kohalikku raha järgi siis otsisime et kus seda vahetada. Esimene koht kus käisime oli turismiinfo rahavahetuses, vahetada sai küll aga kurss oli 0,8 aga oleks pidanud olema ca 2 dongi ühe kipi eest, ehk et meile taheti anda vaid ca kolmandikku sellest reaalsest väärtusest. Loobusime sellest vahetusest lootuses leida parem variant. Käisime läbi oma kümmekond panka aga mis eriti üllatav, vähe sellest et neil polnud sellist valuutat vahetada nagu kip, nad ka ei teadnud eriti sellist riiki nagu Laos. Vietnamil ju maismaapiir 3-e riigiga, Camboida, Laos ja Hiina. Alles siis kui joosti meie rahaga mööda panka ringi ja tuvastati see mõne suurema ülemuse poolt suudeti öelda et ei meie ei vaheta. Kuskil tänavanurgal leidsime mingid tädid mis olid nõus vahetama kursiga 1,28 mis oli küll parem aga siiski veel vähe. Igast pangast juhatati meid uude kohta et seal saab, aga mida ei ole on kip. Lõpuks mõned teadjamad oskasid soovitada et otsige üles mõni Laose omanduses olev pank, et seal peab saama, saime ka igast pangast eri asukoha selle Laose pangale aga panka me ikka leida ei suutnud. Lõpuks ühes pangas suudeti helistada ja välja selgitada aadress kus see pank asub ja et seal tõesti saab kippe vahetada. Jalutasime siis sinna kohale ja saimegi lõpuks vahetatud kursiga 1,57 mis pole ka veel eriti lähedal reaalsele väärtusele aga see oli parem isegi raamatus ära toodud vahetuskurssidest.




Pankasid otsides leidis Andri ka poest omale uue lisapatarei fotokale, eelmise lisapatarei oli ta kuhugi kaotanud. Ehku peale küsides hotellist et me peatusime siin mingi 10 päeva tagasi et ega te ei leidnud toast patareid, vastati et ei tea et see tädi kes tookord oli letis tuleb homme. Ette rutates võib öelda et homme saigi Andri ka tagasi oma kaotatud patarei, niiet nüüd tal 3 patareid mida vahetada.
Õhtul tegime jälle tiiru peale kohalikule nädalavahetuse turule, vaatasime ühe baari rõdult kabet mängides kuidas turg kerkib ja libistasime õlut.
Võtsime plaani et homme paneme linnast välja 100 km Ninh Binh-i.

Kommentaare ei ole: