pühapäev, 20. aprill 2008

Pattaya - Thailand

Olime suht räsitud ja ka teadmatuses kui suundusime Bangkoki poole. Et ei osanud nagu eriti ette kujutada mis saama hakkab Tais, sest oli ju öeldud et tai ei võta meid vastu. Aga ei midagi hullu, ei mingit kõrvalepõiget Tais. Ilma probleemideta saime Tai viisa tehtud ja oleme tagasi oma endisel rajal.

Seekord siis läks õnneks ja ei saadetud meid tagasi Eestisse.

Panime Bangkokist otse edasi Pattayasse, lihtsalt et ei peaks aega raiskama Bangkokis ja paugult paremat plaani ka ei tekkinud. Et kui mahti siis ehk mõnele saarele nädalavahetuseks edasi. Ei olnud lihtne leida öömaja, isegi asukoha tuvastamisega läks ikka kõvasti aega. Kohalikud lihtsalt ei tea kuidas nende linn kaardi peal võiks välja näha ja no kuna isegi raamatus ei olnud sõnagi Pattaya kohta. Aga ei teagi kas see oli õige valik või mitte aga igatahes oli seal parajasti Tai uusaasta vastuvõtt.



Hoiatati juba järgmise päeva sündmuste eest, et kohalik rahvas tõmbab end täis ja kukub lällama. Seda nad ka tegid, kuid ei midagi hullu. Seda tähistati üksteisele vee kaela viskamise ja talgi määrimisega teistele nägudele ja seda tehti muidugi soovides „happy thai new year“. Juba hommikul 8 paiku kui välja läksime käis jube sagimine, veoautodega veeti kõigepealt hulgim suuri veeanumaid peatänavale, seejärel tuletõrje autodega täidet neid tünne järjest veega ja juba ca kella 9 paiku hommikul hakkas veesõda pihta.


Suutsime enamvähem mõned tunnid vastu pidada suht kuivadena aga mitte rohkem. Rahakotid olid mässitud ka kolmekordselt kilekottidesse, sest vett kallati ju pähe ämbritega ja tulistati veepüstolitest jne. Iga suurem firma tegi oma asutuse ees suuremaid sorte üritusi, lasid mussi ja organiseerisid vee pritsimist. Hard Rock Cafe oli end varustanud päris tõsiselt veekahuritega ja tantsutüdrukutega. Toimusid veel peatänaval igasugused paraadid ja värgid. Niimoodi nad siis möllasid seal terve päeva ja see jätkus ka veel üle kesköö.










Nagu pildilt näha isegi autod jõid õlut.


Ka turistid võtsid seda suht tõsiselt ja olid muretsenud endale igasugust veepritsimise varustust. Veetsime seal paar ööd ja üritasime lihtsalt peale viimaseid keldris veedetud päevi rahulikult tasa teha ja rannas lesida. See ootusärevus ja teadmatus võivad ikka kurnavalt mõjuda. Jõime jällegi mitte vähe õlut, kuna teisiti lihtsalt ei saanud. Lugematul arvul igasuguseid seikasid ja seikluseid nagu näiteks üle aia diskoteeki ronimine, öösel ujumas käimine, tõukude ja prussakate närimine jne. Öösel tõusis mere tase julgen arvata ca 2 meetrit, pole sellist tõusu ja mõõna enne näinud. Ja muidugi lugematul hulgal kähedama häälega tegelasi oli igal tänaval kes kutsusid endaga kaasa igasugu asju tegema. Selle poolest ju Pattaya kuulus kah.












Igatahes naljakas linn oli see ja rohkem polnud seal midagi teha ning mingi hetk sebisime end sealt linnast minema Bangkoki poole.

Kommentaare ei ole: