teisipäev, 25. märts 2008

Ho Chi Minh City e. SAIGON - Vietnam

Hommikul võtsime ühel rollerivennal tukast kinni ja sõitsime siis saatkonda passide järgi, millegipärast ei tahtnud see tegelane aru saada et me tahame Vietnami saatkonda ja viis meid Jaapani saatkonna ette ja muudkui seletab ja näitab näpuga sinnapoole. Ei kõla just sõnad Vietnam ja Jaapan sarnaselt. Passid sai 1 minutiga kätte ja tagasiteel lasime veel turult läbi sõidutada – tegime kiire shopingu särke ja värke.
Veidi bussisõitu ja olimegi Saigonis. Piiriületus oli ka muidugi paras naljanumber – mitu korda pidi bussist välja minema ja passkontrolli tegema. Üritati küll kõiki templeid ja asju korraga teha aga no see võttis ikka aega.
Linnas läks küll veidi aega et tuttav keskkond üles leida aga lõpuks saime kohad sellessamas hotellis kus juba pea 1,5 aastat tagasi olin olnud. Ja kusjuures hotelliomanik mäletas meie eestlaste punti eelmisest korrast.
Kiired duššid ja linna peale. Parajalt kodune tunne sest kõik oli tuttav. Otsisime pangaautomaadi ja saime kõik hoobilt miljonärideks. 1$=16000 dongi. Tegime väiksed söögid-joogid turul – kohalikud turusöögid on ikka parimad ja ehedad. Kommentaariks veel niipalju et seesama turuvärk oli aastaga ikka palju korralikumaks ja viisakamaks muutunud

Hiljem veel mõned õlled mõnes kõrtsus, kus kohalikud veidi keelt õpetasid ja jooma meelitasid. Jutu sees tuli välja, et baaritüdrukute teenistus on seal ca 800000 kohalikku raha kuus mis on siis ca 50 dollarit.Järgmisel päeval ostsime ära kõik lennupiletid mis veel selle paketi sees polnud, otsustasime et teeme ka väikse kõrvalepõike Filipiinidele. Pangakonto väljavõtet vaadates selgus et Phnom Penh-s kui üritasime automaadist raha välja võtta ja automaat ütles, et ei saa ühendust pangaga, siis nii Manolol kui ka Andril oli see raha siiski broneeritud, näis mis sellest saab, summad polnud üldsegi väiksed.
Jalutasime linna peal ringi ja käisime Tsehhi saatkonna lähedal Tsehhi õllekojas – väga hea searibi ja kohalik õllepruul.


Õhtul sai jälle mehemoodi õlut joodud ja paar korralikku kala söödud ja nagu ikka magama jõudis alles 2-3 ajal.Hommikuks oli võetud lend otse Pealinna Hanoisse.

Kommentaare ei ole: