pühapäev, 30. märts 2008

Ha Long Bay - Vietnam

Ette rutates võib juba öelda et see oli kõige kehvem tripp mis ette juhtunud. Õnneks oli vähemalt seltskond siga lahe, seal oli kõike, sloveenia, argentiina, prantsuse usa rahvast jne. See oli tõesti uskumatu grupp – arvasime alguses kohe, et kui mingi turisti paketi võtme siis on seal ainult nö pühapäevaturistid. Aga seal oli tõesti selline gupp, et me tundsime pigem ennast pühapäevaturistidena kes ainult 3 kuud reisivad siuh-siuh kiirel kõik maad läbi – tõsised reisijad olid ikka meie grupis, nagu päris.


Aga reisipaketist:
Juba algusest peale kõik mutrid loksusid sellel reisisipaketil: hilinemised ootamised jne jne – korralduslik pool nagu esimest korda ja ilma ettevalmistuseta tehtaks neid reise. Sõit kestis ca 3-4 tundi, aga seal oli samamoodi udune nagu Hanoiski. Laevapeale minekut jällegi ootasime ja ootasime siis grupeeriti gruppe 100 korda ümber – nagu lasteaia sõimerühm. Laevapeal uduse ilmatõttu suurt silmailu ei saanud, aga koht ise on ikka tõsiselt lahe – päikesepaistelise ilmaga läheks tagasi küll. Loomulikult on see jube turistikas, massid voolavad edasi tagasi. Kõigepealt tunnike sõitu kaljude vahel, siis mingi suure koopa külastus, edasi jälle kaljurahnude vahel.





Kuna kõigile oli trippi ostes lubatud kõike ja rohkemgi veel, siis puudus isegi elementaarne, polnud ingliskeelset giidi – meie english talking giid oskas kõigerohkem öelda ainult „I’m solli“ ja sellega asi piirdus. Pidi hakkama maksma veel mingeid tasusid koopakülastuste eest mis pidi algselt kõik hinna sees olema, siis ei saanud snorgeldama (vesi oli muidugi jube räpane ja laevaõline nii et vaevalt keegi oleks läinudki), kajakiga sai sõidetud (ei mingit kasutusõpetust, ei mingit giidi, üksipäini avamerele) ja loomulikult ei tohtinud juua oma alkoholi mida kõik hoolega kaasa ostsid.
Ostsime sadamast mingi 30000 kohaliku pläraka eest mingit kohalikku viina - ilge solk oli ikka. Poolteistpudelit jõime ära kuidagi spraidiga läbisegi, aga rohkem ei suutnud – öäkk. Lahja ja pähe ka ei hakanud, nii et pold mõtet maitsepärast seda edasi juuagi. Niiet jah, lõpuks jõime salaja siiski oma värke ja vahtisime niisama, kõik suhtelist tigedad selle pärast.




1 kommentaar:

Hristoskov ütles ...

Great vacation and nice photos!!!