laupäev, 10. mai 2008

Taupo & The Central Plateau - Uus Meremaa

Vihma sadas endiselt. Siin maal on ilm nagu vahelduvvool, kord sajab ja nac aja pärast paistab juba päike, pilved liiguvad taevas enneolematu kiirusega.

Vihmast hoolimata viskasime pilgu peale siinsele ilmselt suurimale Huka Falls-ile. See veemass mis sealt läbi jooksis oli ikka päris muljetavaldav.



Veidi sai tutvutud Taupo linna ja järvega ning seejärel võtsime suuna lõunasse mägede poole, Sõrmuste Isanda triloogia radadele.

Jäime ööbima Pukekaikiore mäe jalamile. Vihme jätkuvalt sadas ja tuul oli kõva, ei tahtnud jalgagi välja tõsta.

Hommikul oli vihm veidi raugenud, ajasime kõikvõimalikud riided selga ja võtsime ette kolmetunnise jalutuskäigu selle piirkonna tippude Mt Tongariro ja Mt Ngauruhoe vahele.




Aga ilm oli endiselt kõle ja polnud ikka vastavat varustust ka seljas ( mul olid vaid paljad käsivarred kilejope all), ei saanud pikemaks jääda, muidu oleks võinud selle päevase teekonna ette võtta ümber nende tippude.



Tegime veel sissepõike Tanagariro National Parki mõne kose juurde ja suusamäe jalamile. Saime ka lume oma käega ära katsutud, aga seda polnud seal ikka veel nii palju et suusatada oleks saanud. Aga võibolla kõrgemal isegi sai suusatada, ei teagi.







Tagasiteel j2i ette veel 1 v2ike jalutusk2ik yhe kose juurde.




Kommentaare ei ole: