laupäev, 24. mai 2008

Kandy - Sri Lanka

Sri Lanka Indiast eriti ei erinegi, sama räpane, sama kehvad teed. Isegi raha on neil ruupia nagu Indiaski aga ikkagi oma ruupia. Siin saarel elab ca 20 milj inimest. Keskkandis on neil mõned kõrgemad tipud ca 2500 m.

Öösel kell 3 jõudsime siis lõpuks Colombosse, üritasime seal pinkide peal magada paar tunnikest kuni bussiliiklus käima hakkab ja seejärel võtsime suuna Kandy poole.

Sõit 100 km kaugusele võttis aega üle 3 tunni :).

Kandy iseeenesest lahe linnake mille keskel järv ja järve keskel saareke kunagisel valitsejal oma haaremi pidamiseks.
Järgmisel päeval külastasime Püha Hamba Templit. See kõige püham hammas neil siin. Võimuvahetustega rännanud riigist riiki ja lõpuks kodumaale tagasi jõudnud. Küll on üritatud teda hävitada ja korraks vist haamrilöögi all puruneski aga siis tõusis nagu tuhast ja sai jälle terveks ja säras õhus jne. Ja sellest ajast peale nad siis kummardavad seda siin.

See lahe mesilaspesa oli templi r22sta all.





Tempel v2ljastpoolt.

Külastasime veel briti sõjaväe kalmistut mis oli kinni sest oli pühapäev aga luku taga sõi hobune rahulikult hauaplatside vahel.

Mäe otsas istub neil ka keegi ja valvab.

Yhel õhtul võtsime ette väikese trummi ja tantsushow vaatamise mis tutvustas kohalikke kombeid. See tipnes tulelkõndimisega.






Edasi liikusime veidi linnast välja 62 hektarilist Peradeniya botaanikaaeda vaatama. Ja siin aia väravate ees andis mu fotokas ka otsad.

Siin oli hästi palju lahedaid puid ja lillepeenraid.



Cannonball tree.




Samuti oli siin orhideede maja.








Tagasiteel jalutasime vaatama üht jõeäärset elevandiparki aga sellega läks veidi nihu sest olime hiljaks jäänud, nimelt 2 kuud tagasi olid mõlemad ja ainukesed 84 aasta vanused elanikud (elevandid) hinge heitnud ja nüüd see park lihtsalt kinni.

Natsa eemal sellest pargist olid punt tuk-tuk-i mehi lihtsalt aja maha võtnud ja tegid jões kivil istudes muusikat ja laulsid.

Päikeseloojanguks ronisime selle valvuri juurde vaadet linnale nautima.



Kommentaare ei ole: