reede, 4. mai 2012

Peruu - Colca kanjon



Buss järgmisse Chivay (3630m) nimelisse vahelinna väljus 14. Sõit kestis 3h ja kohale jõudsime hämaras.  Ka siin linnas oli õhtul suhteliselt jahe, kolasime ringi ja kuna buss järgmisse punkti väljus hommikul kell 7 siis läksime ka suht vara magama. Peab ka mainima, et endiselt annab ajavahe tunda, ei ole ju lihtme magama minna sel ajal kui teie seal eestis tööle hakkate minema.

Teel Cabanocondasse (3290m) läks vahepeal buss katki, õnneks oli meil nuga millega siis mingi voolik ära parandati. Kohale jõudsime kell 10. 



Siit algas üks matkajate seas populaarne colca kanjoni trekk, eelnevalt arvasin et see on mingi lihtsamat sorti aga võta näpust.. esimene päev vuhasime maha ca 20 km, kõigepealt alla kanjoni põhja ja siis uuest päris kõrge tõus ca 500m, et külastada teisel mäeküljel olevaid külasid ja siis uuesti laskumine kanjoni põhja (2160m).




Aga põhjas ootas meid oaas, basseinide ja bangolodega. See tripp kestis ca7 tundi ja pärale judsime hämaras, otsisime elamise, tegime väljas dussi ja siis basseini, mõnus. Õhtul oli väljas soe, istusime basseini serval ja jõime õltsi ja lõpuks sai ka süüa. Varakult magama, sest päev oli suht raske, magasime ca 9 h. Hommikul ootas meid ees rohkem kui kilomeetrine tõus otse üles. See võttis aega 3 t  ja ei olnud üldse kerge.


















Kommentaare ei ole: