reede, 6. juuni 2008

Saabumine Iisraeli

Peale hotellis pakututud hommikusööki turgutasime end veel mõnusa kohviga ja võtsimsegi suuna lennujaama poole. Algas teekond tundmatusse - Iisraeli. Päris tundatu see maa meile muidugi ei olnud, pigem olid kuuldud jutud ja eelarvamused segadust tekitavad. Ühelt poolt selle maa pikk ja keeruline ajalugu, teisalt meedia poolt pakutav Iisreali-Palestiina konflikt pommide ja suitsiidirünnakutega, palestiinlasest kursusekaaslaste jutud ning viimaks meie võõrustajate Triinu ja Ori nägemus sellest. Igatahes oli huvi selle maa vastu üles krutitud ja Triinu ja Ori lahkel juhatusel seda maad avastama suundusimegi.
Kohtumine lennujaamas oli emotsionaalne, ei puudunud ka naiste kallistused ja pisarad. Lõpuks korjasime oma kodinad kokku ja suundusime Herzelia poole. Triinu ja Ori kodu sai kaheks nädalaks ka meie koduks. Esimene peatus - rand. Jõudsime just õigeks ajaks. Rannas ootas meid ees kogu see ilu, mida ühelt päikesloojangult oodata - merre kukkuv punane päike, kerges tuules asekldavad surfarid, vaikselt loksuv laine. Oeh...









Õhtusöögiks viidi meid Tel Avivi. Selles linnas elatakse 24 tundi päevas ja seltsielu algab meie jaoks tavatult hilja. Kella 10 ajal kohta õhtusöögiks polegi nii kerge leida - igal pool on järjekorrad. Isegi ummikud on pealekeskööd tavalised.




Kommentaare ei ole: